ЦУКРОВІ БУРЯКИ

Цукровий буряк — польова культура з багатьма виходами. В основному вирощується для харчових продуктів для виробництва цукру, його також можна використовувати для виробництва біопалива або етанолу. Його побічні продукти використовуються на корм худобі (жом) і для виробництва органічних поправок (вінас). Цукрові буряки є стійким сільськогосподарським виробництвом: наприклад, 1 гектар буряків фіксує 40 тонн CO2 щороку, а 95% води з цукрових буряків переробляється.

У Florimond Desprez наша селекційна робота спрямована на створення сортів цукрових буряків, які є все більш урожайними та стійкими до багатьох хвороб, починаючи від церкоспорозу до вірусної жовтяниці. Вирощувані сьогодні цукрові буряки Beta vulgaris є результатом племінної селекції, яка почалася приблизно 200 років тому. Ця культура міцно закріпилася на території Франції.