TOPAZE
СТОЛОВИЙ СОРТ
  • Дуже високий потенціал врожайності, стабільний результат у різних умовах вирощування.
  • Великі бульби з червоною шкіркою та блідо-жовтою м’якоттю.
  • Швидка схожість, термін дозрівання від середньо-раннього до середнього.
  • Середній період спокою, придатний для переробки як під час сезону, так і після закінчення.

РОСЛИНА ТА БУЛЬБИ

  • Група стиглості: Середньо-рання
  • Схожість: Швидка
  • Розвиток рослини: Швидкий
  • Колір шкіри: Червоний
  • Колір м’якоті: Блідо-жовтий
  • Форма бульби: Овальна
  • Однорідність форми: Висока
  • Залягання вічок: Неглибоке
  • Розмір бульби: Великий
  • Кількість бульб: Велика

ЯКІСТЬ ВИКОРИСТАННЯ

  • Врожайність: Достатньо висока
  • Вміст сухої речовини: Середній 18-20 DM%
  • Вага в воді: UWW 325-365
  • Кулінарний тип: А-В
  • Розварювання: Слабке
  • Потемніння м’якоті: Слабке
  • Лежкість: Середня

СТІЙКІСТЬ ДО ХВОРОБ

  • Фітофтороз бадилля: Середня
  • Фітофтороз бульб: Низька
  • Ямчата парша: Висока
  • Вірус Y(PVY): Висока
  • Вірус Yntn (PVYntn): Достатньо висока
  • Нематода PCN G.Rostochiensis (Ro1-4): Імунна
  • Нематода PCN G.Pallida (Pa2-3): Сприйнятлива

ФІЗІОЛОГІЯ

  • Період спокою: Середній
  • Зовнішні пошкодження: Стійкий
  • Внутрішні пошкодження: Середній
  • Внутрішня залізиста плямистість: Середній
  • Стійкість до проростання: Стійкий