САНТЕРА
НАДЗВИЧАЙНО ХОРОШІ КУЛІНАРНІ ЯКОСТІ ТА ТОВАРНИЙ ВИГЛЯД

ОПИС СОРТУ

Сантера — новий фірмовий кулінарний, довго-овальний сорт картоплі для споживання, добре підходить для лущення та пакування в промисловості. Сорт має жовтий колір шкірки, приємний смак і жовтий колір м’якоті, який після приготування їжі стає темно-жовтим. Сантера дуже добре працює як на глинистому, так і на піщаному ґрунті, і ідеально підходить для ринків Центральної та Північної Європи.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Застосування: споживання, очищення та упаковка
  • Термін дозрівання: від середнього до середньопізнього -130 днів
  • Врожайність: висока ( потенціал 60 т/га)
  • Листя: гарне листя середнього розміру
  • Розмір бульби: середній
  • Форма бульби: довго-овальна
  • Кількість бульб: 15-20 шт
  • Шкірка: жовта, гладка
  • Колір м’якоті: жовтий
  • Тип приготування: А
  • Вміст сухої речовини: 18 DM%
  • Період спокою: тривалий
  • Нематоди: стійкість; Ro1
  • Бородавка: резистентність; бородавка 1
  • Опіки листя: середня стійкість
  • Фітофтороз бульб: середня стійкість
  • Парша звичайна: середня стійкість
  • Вірус Y: висока стійкість

ПОРАДИ ЩОДО ВИРОЩУВАННЯ

Сантера потрібен час, щоб звикнути до зовнішньої температури, тому не варто висаджувати безпосередньо зі сховища механічного охолодження, але тільки після того, як він відстоявся і зрівнявся

Сантера проростає повільно, тому гарним рішенням буде перед посадкою провести тепловий удар, щоб розпочати це навесні та забезпечити рівномірне сходження, але будьте обережні, щоб не робити цього перед дощовим періодом.

Завжди висаджуйте за гарної погоди та з хорошими ґрунтовими умовами. Температура ґрунту має бути щонайменше 10ºC. Залежно від розміру насіннєвої картоплі вони повинні висаджувати на глибину 10-16 см, більші бульби повинні йти глибше.

Вносіть добрива лише один раз, бажано під час посадки. Крім того, переконайтеся, що рівень калію в ґрунті достатньо високий, щоб уникнути зміни кольору після приготування, а також для покращення зберігання.

Щоб протягом сезону бульби залишалися придатними до вживання, їх слід зберігати у темряві, щоб уникнути позеленіння.

Зберігання насіннєвої картоплі: ≈ 4 ºC

Зберігання продовольчої картоплі: ≈ 6-8 ºC