МІКАДО
ГАРНА ПРЕЗЕНТАЦІЯ. СВІЖИЙ РИНОК І ПЕРЕРОБКА

ОПИС СОРТУ

Новий ранній сорт для споживання та придатний для пакування. Мікадо дає дуже гарні бульби округло-овальної форми з надзвичайно гладенькою жовтою шкіркою, тому товарний вигляд ідеальний, особливо при пакуванні/митті. Крім того, Мікадо можна використовувати для приготування домашньої картоплі фрі в Південній Європи та Північної Африки, де вміст сухої речовини досить високий. Має дуже хорошу стійкість до вірусу Y, що робить його привабливим для виробників насіннєвої картоплі, а також у регіонах з високим тиском попелиці.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Використання: Споживання, очищення та дуже гарна миюча шкірка, хороша для пакування в супермаркети
  • Термін дозрівання: дуже ранній — 120 днів
  • Урожайність: висока ( потенціал 70 т/га)
  • Листя: гарне, покриває
  • Розмір бульби: великий
  • Форма бульби: від круглої до овальної
  • Кількість бульб: 12-17 шт
  • Шкірка: жовта, гладка
  • Колір м’якоті: жовтий
  • Тип приготування: А-В
  • Вміст сухої речовини: 18 DM%
  • Період спокою: середній
  • Нематоди: сприйнятлива
  • Хвороба бородавок: сприйнятлива
  • Опіки листя: низький опір
  • Фітофтороз бульб: низький опір
  • Парша звичайна: висока стійкість
  • Вірус Y: висока стійкість

ПОРАДИ ЩОДО ВИРОЩУВАННЯ

Мікадо потрібен час, щоб адаптуватися до зовнішньої температури, тому, не потрібно висаджувати її безпосередньо зі сховища механічного охолодження. При посадці швидко пристосовується до зовнішньої температури, має досить швидке сходження.

Завжди висаджуйте за гарної погоди та з хорошими ґрунтовими умовами. Температура ґрунту повинна бути не менше 8-10oC. Залежно від розміру насіннєвої картоплі вони повинні бути
на глибині 12-16 см, більші бульби повинні йти глибше.

Добрива вносьте лише один раз, бажано під час посадки. Крім того, переконайтеся, що рівень калію в ґрунті достатньо високий, щоб уникнути знебарвлення після приготування, а також для покращення зберігання.

Мікадо має дуже високу стійкість до вірусу Y, що полегшує роботу з ним у насінництві, картоплярстві.

Щоб зберегти бульби придатними для споживання протягом сезону, їх слід зберігати в темряві, щоб уникнути позеленіння.

Зберігання насіннєвої картоплі: ≈ 4-6 oC

Зберігання продовольчої картоплі: ≈ 6-8 oC