ФАКС
ВІДМІННЕ ЧИЩЕННЯ І РІЗНОМАНІТНІСТЬ СПОЖИВАННЯ

ОПИС СОРТУ

Споживчий сорт, придатний для продажу у свіжому вигляді та відмінно підходить для очищення. Цей сорт має дуже високий потенціал врожайності та добре себе почуває, особливо на піщаних ґрунтах. Факс має дуже хорошу стійкість до внутрішніх дефектів і добре виробляє бульби овальної форми з жовтою шкіркою, дрібними вічками та жовтим кольором м’якоті, яка повільно зеленіє.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Використання: чищення і споживання
  • Термін дозрівання: середньоранній
  • Урожайність: дуже висока
  • Листя: світло-зелене, добре покриття
  • Розмір бульби: середній
  • Форма бульби: овальна
  • Кількість бульб: 12-15
  • Шкірка: жовта, гладка
  • Колір м’якоті: жовтий
  • Тип приготування: АВ-В
  • Вміст сухої речовини: середній
  • Період спокою: тривалий
  • Нематоди: стійкість; Ro1, 4
  • Бородавка: резистентність;
  • Тип 1
  • Опіки листя: середня стійкість
  • Фітофтороз бульб: середня стійкість
  • Парша звичайна: висока стійкість

ПОРАДИ ЩОДО ВИРОЩУВАННЯ

Будь ласка, переконайтеся, що вчасно витягли Факс із сховища перед посадкою, так як бульби мають можливість адаптуватися до зовнішньої температури.

Посадку не можна проводити при температурі ґрунту нижче 8-10оС, а ґрунт необхідно добре підготувати, щоб забезпечити бульбам найкращі умови для вирощування.

Залежно від розміру насіннєвої картоплі, бульби необхідно садити на глибину 15-18 см від вершини грядки, найбільші бульби повинні йти глибше.

Вносьте добрива лише один раз, бажано під час посадки. Зверніть увагу на вміст N-азоту, тому що Факс повинен дозріти сам перед умертвінням бадилля. Крім того переконайтеся, що рівень калію в ґрунті достатньо високий, щоб уникнути зміни кольору після варіння, а також покращити придатність до зберігання.

Факс можна очищати від шкірки наприкінці сезону – пам’ятайте про вміст сухої речовини, хоча — з іншого боку, його не слід очищати на початку сезону через поганий результат пілінгу. Тримайте картоплю в темряві, щоб не позеленіла.

Зберігання насіннєвої картоплі: ≈ 4-6 oC

Зберігання продовольчої картоплі: ≈ 6-8 oC