ЦИМЕГА
НАСИПНИЙ СОРТ ДЛЯ СВІЖИХ РИНКІВ СЕРЕДЗЕМНОМОР’Я

ОПИС СОРТУ

Цимега — це новий сорт для свіжого ринку Південної Європи, Середньої, Східної та Північної Африки, а також деякі частини середньої/півночі Європи, де приємна шкірка і світло-жовта м’якоть є перевагою. Це в усіх аспектах «покращений сорт» з кращою товарною врожайністю, стійкістю та товарним виглядом.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Використання: споживання
  • Термін дозрівання: середньоранній
  • Урожайність: дуже висока
  • Листя: повне покриття великими листками
  • Розмір бульби: великий
  • Форма бульби: овальна
  • Кількість бульб: 14-16
  • Шкірка: жовта, гладка
  • Колір м’якоті: світло-жовтий
  • Тип приготування: АВ-В
  • Вміст сухої речовини: середній
  • Період спокою: від середнього до тривалого
  • Нематоди: стійкість; Ro1, 4
  • Бородавка: резистентність; Тип 1
  • Опіки листя: середня стійкість
  • Фітофтороз бульб: висока стійкість
  • Парша звичайна: висока стійкість
  • Вірус Y: висока стійкість

ПОРАДИ ЩОДО ВИРОЩУВАННЯ

Переконайтеся, що вчасно вийняли Цимега зі сховища перед посадкою, щоб бульби мали можливість звикнути до температури навколишнього середовища, а також «прокидання бульби вгору» і почніть процес проростання.

Посадку не можна проводити при температурі ґрунту нижче 10оС, а ґрунт необхідно добре підготувати, щоб забезпечити бульбам найкращі умови для вирощування. Залежно від розміру насіннєвої картоплі, бульби необхідно закладати на глибину 12-18 см від вершини грядки — найбільші бульби повинні йти глибше.

Вносіть добрива лише один раз, бажано під час посадки. Крім того, переконайтеся щоб рівень калію в ґрунті був достатньо високим, щоб уникнути зміни кольору після приготування їжі, а також покращити придатність для зберігання.

Добре зберігається протягом сезону. Зберігайте картоплю в темряві, щоб уникнути позеленіння.

Зберігання насіннєвої картоплі: ≈ 4-6 oC

Зберігання продовольчої картоплі: ≈ 6-8 oC