ПОНДУС
РАННЯ ТА ВИСОКОВРОЖАЙНА ПРОДОВОЛЬЧА КАРТОПЛЯ З ВІДМІННОЮ ШКІРКОЮ

ОПИС СОРТУ

Пондус — ранньостигла продовольча картопля для фасування та очищення у свіжому вигляді ринку. Колір м’якоті світло-жовтий, сорт представляє себе фантастично, з чудовою шкіркою та привабливою формою бульби. Висока якість бульб забезпечує високу товарну врожайність, а сорт вирізняється наявністю хороша стійкість до внутрішніх дефектів. Пондус добре показує себе на північних ринках, але також є кращим у теплішому кліматі.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Застосування: споживання та упаковка
  • Термін дозрівання: дуже ранній — 110 днів
  • Врожайність: висока ( потенціал 75 т/га)
  • Листя: покриття
  • Розмір бульби: середній
  • Форма бульби: овальна
  • Кількість бульб: 13-17 шт
  • Шкірка: жовта, дуже гладка
  • Колір м’якоті: світло-жовтий
  • Тип приготування: А-В
  • Вміст сухої речовини: ранній — 16 DM%, пізній — 19 DM%
  • Період спокою: тривалий
  • Нематоди: стійкість; Ro1, Ro4
  • Бородавка: резистентність; бородавка 1
  • Опіки листя: середня стійкість
  • Фітофтороз бульб: середня стійкість
  • Парша звичайна: хороша стійкість
  • Внутрішні дефекти: висока стійкість
  • Вірус Y: середня стійкість

ПОРАДИ ЩОДО ВИРОЩУВАННЯ

Пондус не слід прогрівати перед посадкою. Його слід вийняти з зберігання та повільно нагріти, щоб досягти зовнішньої температури.

Пондус швидко сходить і рано закладає бульби, тому рано може знадобитися зрошення, щоб підтримувати ґрунт вологим під час закладення бульб.

Завжди висаджуйте за гарної погоди та з хорошими ґрунтовими умовами. Температура ґрунту має бути не менше 8-10ºC. Залежно від розміру насіннєвої картоплі бульби потрібно садити на глибину 12-18 см — найбільші бульби повинні йти глибше.

Вносьте добрива лише один раз, бажано під час посадки. Крім того, переконайтеся щоб рівень калію в ґрунті був достатньо високим, щоб уникнути зміни кольору після приготування їжі, а також покращити придатність до зберігання.

Щоб протягом сезону бульби залишалися придатними до вживання, їх слід зберігати у темряві, щоб уникнути позеленіння.

Зберігання насіннєвої картоплі: ≈ 4-5 ºC

Зберігання продовольчої картоплі: ≈ 6-8 ºC