БЕЛЬМІРА
ВИСОКОВРОЖАЙНА ПРОДОВОЛЬЧА КАРТОПЛЯ З ВИСОКОЮ СТІЙКІСТЮ ДО ФІТОФТОРОЗУ

ОПИС СОРТУ

Бельміра — середньорання продовольча картопля з високою стійкістю до фітофторозу. Ми рекомендуємо Бельміра на ринках, де потрібна жовта м’якоть, висока врожайність і гарна шкірка. Сорт придатний як для звичайного, так і для органічного виробництва, завдяки високій стійкості до фітофторозу. Ми вважаємо цей сорт дуже добрий як для пакування, так і для пілінгу. Сорт має дуже приємний вигляд з хорошою однорідністю за розміром і якістю. Крім того, її різноманітність також вирізняється хорошою стійкістю до вірусів і внутрішніх дефектів

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Використання: Споживання, миття та упаковка
  • Термін дозрівання: Середній
  • Врожайність: Висока
  • Листя: Покривне та потужне
  • Розмір бульби: Середній
  • Форма бульби: Округло-овальна
  • Кількість бульб: 12-16
  • Шкіра: Жовта
  • Колір м’якоті: Жовтий
  • Тип приготування: А-В
  • Вміст сухої речовини: Середній (18-19)
  • Період спокою: Хороший
  • Нематоди: стійкість; Ro1, Ro4
  • Хвороба бородавок: Сприйнятлива
  • Опіки листя: Висока стійкість
  • Фітофтороз бульб: Висока стійкість
  • Парша звичайна: Висока стійкість
  • Вірус Y: Висока стійкість
  • Внутрішні дефекти: Висока стійкість

ПОРАДИ ЩОДО ВИРОЩУВАННЯ

Бельміра слід попередньо нагріти перед посадкою або вийняти зберігання та повільно нагріти, щоб досягти зовнішньої температури. Посадку не можна проводити при температурі ґрунту нижче 10ºC, а ґрунт необхідно добре підготувати, щоб забезпечити бульбам найкращі умови для вирощування.

Залежно від розміру насіннєвої картоплі, бульби необхідно закладати на глибину 12-16 см від вершини грядки — найбільші бульби повинні йти глибше.

Вносьте добрива лише один раз, бажано під час посадки. Крім того, переконайтеся щоб рівень калію в ґрунті був достатньо високим, щоб уникнути зміни кольору після приготування їжі, а також покращити придатність до зберігання.

Тримайте картоплю в темряві, щоб не позеленіла.

Зберігання насіннєвої картоплі: ≈ 4-6 ºC

Зберігання продовольчої картоплі: ≈ 6-8 ºC