РЕД БАЛЕТ
ГАРНИЙ ДВОШАРОВИЙ ЧЕРВОНИЙ СОРТ І ХОРОША ВРОЖАЙНІСТЬ

ОПИС СОРТУ

Наш новий сорт Ред Балет має гладку двошарову червону шкірку та світлий відтінок, жовтий колір м’якоті. Сорт середньо-високо-урожайний, має велику кількість бульб і дає рівномірні довгоовальні бульби з середнім або високим вмістом сухої речовини, залежно від місця розташування. Типовим місцем для виробництва є Південна Європа, Східна Європа та Північна Африка. Ред Балет підходить для приготування різних страв та домашнього смаження. Red Bullet також можна вирощувати північніше, в місцях, де є попит на червону шкірку та світло-жовтий колір м’якоті.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Використання: вживання та домашнє смаження
  • Термін дозрівання: середньопізній — 130 днів
  • Врожайність: висока ( потенціал 70 т/га)
  • Листя: гарне та покриває
  • Розмір бульби: середній
  • Форма бульби: довго-овальна
  • Кількість бульб: 12-17
  • Шкіра: червона, гладка
  • Колір м’якоті: світло-жовтий
  • Тип приготування: А-В
  • Вміст сухої речовини: 19 DM%
  • Період спокою: середній
  • Нематоди: чутливі
  • Хвороба бородавок: сприйнятлива
  • Опіки листя: середня стійкість
  • Фітофтороз бульб: середня стійкість
  • Парша звичайна: висока стійкість
  • Вірус Y: середня стійкість

ПОРАДИ ЩОДО ВИРОЩУВАННЯ

Щоб покращити схожість, Ред Балет слід дістати зі сховища в гарний час перед посадкою, щоб бульби могли звикнути до температури навколишнього середовища перед посадкою.

Бульби легко «розбудити» і приступити до роботи після зберігання, тому попередньо пророщування і прогрівання бульб перед посадкою не потрібне.

Завжди висаджуйте за гарної погоди та з хорошими ґрунтовими умовами. Температура ґрунту повинна бути не менше 10oC. Залежно від розміру насіннєвої картоплі вони повинні бути
висаджені на глибину 10-16 см, більші бульби повинні йти глибше.

Вносіть добрива лише один раз, бажано під час посадки. Крім того, зробити переконайтеся, що рівень калію в ґрунті достатньо високий, щоб уникнути зміни кольору після приготування, а також для покращення зберігання.

Щоб протягом сезону бульби залишалися придатними до вживання, їх слід зберігати у темряві, щоб уникнути позеленіння.

Зберігання насіннєвої картоплі: ≈ 4 oC

Зберігання продовольчої картоплі: ≈ 6 oC