ОПИС СОРТУ
Естра — високоврожайний хрусткий сорт, який має вражаючу якість смаження, зберігається протягом усього сезону і до весни, не перетворюючи крохмаль в цукор. Астра — сорт з дуже високою стійкістю до внутрішніх дефектів і з високою стійкістю до вірусу Y і посухи, тому його можна вирощувати в широкому асортименті ґрунтів, як піщані, так і глинисті. Завдяки загальній витривалості, сорт можна використовувати в органічному виробництві. Астра може забезпечити відносно високий врожай навіть із низьким вмістом азоту.
ПОРАДИ ЩОДО ВИРОЩУВАННЯ
Естрі перед посадкою потрібен час, щоб звикнути до зовнішньої температури, тому не варто
висаджувати її безпосередньо з холодильної камери, тільки після адаптації до температури навколишнього середовища. Естра має досить швидкі сходи.
Завжди висаджуйте за гарної погоди та з хорошим ґрунтовим станом. Температура грунту повинна бути не менше 8-10ºC. Залежно від розміру насіннєвої картоплі їх слід висаджувати на 10-16 см, більші бульби повинні йти глибше.
Внесіть 65-70% азоту до або бажано під час посадки. Внесіть решту азоту не пізніше ніж через 50 днів після появи сходів, щоб забезпечити низький і високий вміст цукру сухої речовини. Крім того, переконайтеся, що рівень калію в ґрунті достатньо високий, щоб покращити лежкість. Застосуйте необхідний калій відповідно до нормального показника.
Фосфорні добрива рекомендовані відповідно до стандартних рекомендацій і бажано розміщувати в грядках при посадці.
Зберігання
Зберігайте при температурі 8 градусів, якщо виробництво призначене для хрусткої промисловості, щоб забезпечити гарну якість смаження .
Зберігання насіннєвої картоплі: ≈ 4-6ºC
Зберігання хрусткої картоплі: ≈ 8ºC