ЕСТРА
ВИСОКОВРОЖАЙНИЙ ХРУСТКИЙ СОРТ З ВИНЯТКОВОЮ ЯКІСТЮ ЗБЕРІГАННЯ

ОПИС СОРТУ

Естра — високоврожайний хрусткий сорт, який має вражаючу якість смаження, зберігається протягом усього сезону і до весни, не перетворюючи крохмаль в цукор. Астра — сорт з дуже високою стійкістю до внутрішніх дефектів і з високою стійкістю до вірусу Y і посухи, тому його можна вирощувати в широкому асортименті ґрунтів, як піщані, так і глинисті. Завдяки загальній витривалості, сорт можна використовувати в органічному виробництві. Астра може забезпечити відносно високий врожай навіть із низьким вмістом азоту.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Застосування: чіпси, пластівці, картопля фрі
  • Термін дозрівання: середньоранній
  • Врожайність: висока
  • Листя: сильне, високе
  • Розмір бульби: від середнього до великого
  • Форма бульби: округло-овальна
  • Кількість бульб: 13-16 шт
  • Шкірка: жовта
  • Колір м’якоті: світло-жовтий
  • Тип приготування: BC
  • IBVL Колір смаження: 8/8/7 (колір смаження IBVL оцінено в листопаді/січні/березні)
  • Вміст сухої речовини: високий (23-25 ​​DM%)
  • Період спокою: тривалий
  • Нематоди: Стійкість: Ro 1,4
  • Бородавка: чутлива
  • Опіки листя: висока стійкість
  • Фітофтороз бульб: середня стійкість
  • Парша звичайна: висока стійкість

ПОРАДИ ЩОДО ВИРОЩУВАННЯ

Естрі перед посадкою потрібен час, щоб звикнути до зовнішньої температури, тому не варто
висаджувати її безпосередньо з холодильної камери, тільки після адаптації до температури навколишнього середовища. Естра має досить швидкі сходи.

Завжди висаджуйте за гарної погоди та з хорошим ґрунтовим станом. Температура грунту повинна бути не менше 8-10ºC. Залежно від розміру насіннєвої картоплі їх слід висаджувати на 10-16 см, більші бульби повинні йти глибше.

Внесіть 65-70% азоту до або бажано під час посадки. Внесіть решту азоту не пізніше ніж через 50 днів після появи сходів, щоб забезпечити низький і високий вміст цукру сухої речовини. Крім того, переконайтеся, що рівень калію в ґрунті достатньо високий, щоб покращити лежкість. Застосуйте необхідний калій відповідно до нормального показника.

Фосфорні добрива рекомендовані відповідно до стандартних рекомендацій і бажано розміщувати в грядках при посадці.

Зберігання

Зберігайте при температурі 8 градусів, якщо виробництво призначене для хрусткої промисловості, щоб забезпечити гарну якість смаження .

Зберігання насіннєвої картоплі: ≈ 4-6ºC

Зберігання хрусткої картоплі: ≈ 8ºC