ФАЛКОН
ХРУСТКИЙ СОРТ З ГАРНОЮ ЯКІСТЮ ОБСМАЖУВАННЯ ТА СМАК АЖ ДО ВЕСНИ, А ТАКОЖ СТАБІЛЬНИМ І НИЗЬКИМ ВМІСТОМ ЦУКРУ

ОПИС СОРТУ

Фалкон — круглий хрусткий сорт з неглибокими вічками. Фалкон має гарний смак до самої весни, а також стабільний і низький вміст цукру. Фалкон можна вирощувати як на глинистих, так і на піщаних ґрунтах, він добре переносить посуху та спеку. Фалкон має широкий спектр стійкості, тому його можна вирощувати в різних умовах, багатьох умовах з різними проблемами. (картопляна бородавка / нематоди)

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Застосування: cпоживання, смаження
  • Термін дозрівання: середньоранній
  • Врожайність: середня-висока
  • Листя: добре покриття
  • Розмір бульби: від середнього до великого
  • Форма бульби: кругла
  • Кількість бульб: 14-17
  • Шкірка: жовта
  • Колір м’якоті: світло-жовтий
  • Тип приготування: Е
  • Колір смаження: 8/7/7 (колір смаження IBVL оцінено в листопаді/січні/березні)
  • Вміст сухої речовини: Високий (23-25 DM%)
  • Період спокою: тривалий
  • Нематоди: Опір: Ro 1, 2, 3, 4
  • Опір: Pa 2, 3
  • Бородавка: Стійкість: бородавка 1, 2, 6, 18 (потрібен ще один рік тестування)
  • Опіки листя: середня стійкість
  • Фітофтороз бульб: помірна стійкість
  • Парша звичайна: висока стійкість

ПОРАДИ ЩОДО ВИРОЩУВАННЯ

Фалкон не слід висаджувати безпосередньо зі сховища механічного охолодження, оскільки необхідно адаптувати до зовнішньої температури перед посадкою. Він має досить швидкі сходи.

Завжди висаджуйте за гарної погоди та з хорошими ґрунтовими умовами. Температура ґрунту повинна бути не менше 8-10oC. Залежно від розміру насіннєвої картоплі потрібно садити на глибину 10-16 см, більші бульби повинні йти глибше.

Вносити 65-70% азоту перед посадкою або, краще, під час посадки. Решту азоту внесіть не пізніше, ніж через 50 днів після появи сходів, щоб забезпечити низький вміст цукру і високий вміст сухої речовини.

Крім того, переконайтеся, що рівень калію в ґрунті був достатньо високим для покращення лежкості. Внесіть необхідну кількість калію відповідно до норми. Фосфорні добрива рекомендується вносити відповідно до стандартних рекомендацій і бажано вносити в рядок під час посадки.

Зберігання насіннєвої картоплі: ≈ 4 oC

Зберігання продовольчої картоплі: ≈ 6-8 oC