МАЙЯ
ДУЖЕ РАННІЙ СОРТ СПОЖИВАННЯ

ОПИС СОРТУ

Дуже рання продовольча картопля з дуже хорошими кулінарними якостями. У Майя гарні круглі бульби та гладка шкірка, яка підходить для миття та пакування. Розподіл за розміром дуже хороший — після сортування не залишається багато відходів.. Шкіра і м’якоть жовтого кольору, сорт має хорошу стійкість до внутрішніх дефектів. Крім того, майя має низький вміст глікоалкалоїдів.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Використання: споживання, пакування та прання
  • Термін дозрівання: дуже ранній
  • Урожайність: середня
  • Листя: гарне, низьке та покриває
  • Розмір бульби: середній
  • Форма бульби: округла
  • Кількість бульб: 15-20 шт
  • Шкірка: жовта, дуже гладка
  • Колір м’якоті: жовтий
  • Тип приготування: А-В
  • Вміст сухої речовини: середній
  • Період спокою: від середнього до тривалого
  • Нематоди: стійкість; Ro1
  • Хвороба бородавок: сприйнятлива
  • Опіки листя: середня стійкість
  • Фітофтороз бульб: середня стійкість
  • Парша звичайна: середня стійкість
  • Вірус Y: висока стійкість

ПОРАДИ ЩОДО ВИРОЩУВАННЯ

Майя потрібен час, щоб адаптуватися до зовнішньої температури, тому, не потрібно висаджувати її безпосередньо зі сховища механічного охолодження. При посадці швидко пристосовується до зовнішньої температури, має досить швидке сходження.

Завжди висаджуйте за гарної погоди та з хорошими ґрунтовими умовами. Температура ґрунту повинна бути не менше 8-10oC. Залежно від розміру насіннєвої картоплі вони повинні бути
на глибині 12-16 см, більші бульби повинні йти глибше.

Майя може вирощуватися як на піщаних, так і на глинистих грунтах з високою врожайністю в товарному розмірі.

Вносіть добрива лише один раз, бажано під час посадки. Крім того, переконайтеся щоб рівень калію в ґрунті був достатньо високим, щоб уникнути зміни кольору після приготування їжі, а також покращити придатність до зберігання.

Майя має дуже хорошу стійкість до вірусу Y, що полегшує роботу в вирощування насіннєвої картоплі.

Щоб протягом сезону бульби залишалися придатними до вживання, їх слід зберігати у темряві, щоб уникнути позеленіння.

Зберігання насіннєвої картоплі: ≈ 4-6 oC

Зберігання продовольчої картоплі: ≈ 6-8 oC