РОЯЛЬ
МІЦНИЙ СОРТ ФРІ З ВИСОКОЮ ВРОЖАЙНІСТЮ

ОПИС СОРТУ

Сорт фрі з дуже високим потенціалом врожайності. Сорт має дуже хороші смажильні якості і придатний для тривалого зберігання. Роял можна вирощувати на піщаних грунтах, а також на глинистих грунтах. Роял вважається багатофункціональним сортом і також можна використовувати для пластівців і чіпсів. Товарна врожайність дуже висока на всіх грунтах і в будь-яких умовах. Сорт має дуже хороший опір до посухи.

ХАРАКТЕРИСТИКИ

  • Застосування: чіпси, пластівці, картопля фрі
  • Термін дозрівання: середньопізній
  • Врожайність: дуже висока
  • Листя: середньої висоти та гарного покриву
  • Розмір бульби: велика
  • Форма бульби: бульби овальні і скоріше квадратні
  • Кількість бульб: 10-14 шт
  • Шкірка: світло- жовта
  • Колір м’якоті: світло-жовтий
  • Тип приготування: BC
  • Вміст сухої речовини: високий
  • Період спокою: тривалий
  • Нематоди: стійкість; Ro 1, 3, 4
  • Бородавка: Резистентність; Тип 1, 2, 6
  • Опіки листя: середня стійкість
  • Фітофтороз бульб: середня стійкість
  • Парша звичайна: висока стійкість
  • Вірус Y: висока стійкість

ПОРАДИ ЩОДО ВИРОЩУВАННЯ

Роял потрібен час, щоб звикнути до зовнішньої температури перед посадкою, тому не слід висаджувати безпосередньо зі сховища з механічним охолодженням. Тому що тривалий період спокою Royal, потрібне час щоб адаптуватись до зовнішньої температури.

Завжди висаджуйте за гарної погоди та з хорошим ґрунтовим станом. Температура ґрунту повинна бути не менше 10ºC. Залежно від розміру насіннєвої картоплі потрібно висаджувати на глибину 14-18 см, більші бульби повинні йти глибше.

Вносьте добрива лише один раз, бажано під час посадки. Роял має нижчу

N-вхід та потребує, ніж інші подібні різновиди. Крім того, переконайтеся, що рівень калію в ґрунті достатньо високий, щоб уникнути зміни кольору після варіння, а також покращити здатність до зберігання.

Щоб протягом сезону бульби залишалися придатними для виробництва, потрібно
зберігати у темряві, щоб уникнути позеленіння.

Зберігання насіннєвої картоплі: ≈ 4-6 ºC

Зберігання переробної картоплі: ≈ 8 ºC